Wendy van Baar


inhoud:
Veel van de landschappen zijn harmonieus en verstild. Ze zijn sprookjesachtig, mystiek, poëtisch en roepen een sfeer en gevoelswaarde op, waardoor de toeschouwer een wereld wordt ingetrokken. De landschappen zijn plekken die belangrijk lijken te zijn; waar iets gebeurd is of waar iets zou kunnen gebeuren. Plaatsen waar nieuw leven zou kunnen ontstaan en kan eindigen. Plaatsen van rust of waar wonderen zouden kunnen gebeuren. Ze kunnen onheilspellend zijn, maar ook juist heel mooi en paradijselijk. De werken hebben een lading waar ieder zijn eigen invulling aan kan geven.
De foto's nodigen uit met andere ogen naar de wereld om ons heen te kijken en laten de natuur zien als bron of als oord van bezinning. Ze maken een verbondenheid met de natuur en het leven voelbaar. Ze laten zien dat het leven kostbaar is en hoe mooi de dingen om ons heen zijn. Mensen herkennen dat.
Een ander belangrijk aspect is kijken. Het werk roept vragen op over wat echt is en wat niet. Waar kijk ik naar? Is dit de werkelijkheid? De meeste werken kun je als echte werkelijkheid ervaren, maar je weet en voelt dat het niet klopt.Copyright © 2016 Wendy van Baar