Wendy van Baar


materialen/technische gegevens:

De foto’s worden in een fotovaklaboratorium belicht (dus niet geprint!) op professioneel fotopapier, zijn kleurecht en hebben een lange houdbaarheid. De belichting gebeurt op de Durst Lambda, een digitale laserbelichter. De afdrukken worden Lambdaprint, C-print of profprint genoemd.
De Lambdaprints worden verlijmd op dibond, dat is een dubbele aluminium plaat met een harde polyethyleen kern. Het materiaal is vormvast, UV en vochtbestendig en geschikt voor lange termijn. Aan de achterzijde zit een frame, waardoor de foto iets voor de muur lijkt te zweven.

De afdrukken krijgen een satin laminaat (UV beschermlaag), waardoor er geen hinderlijke reflecties zijn. De foto’s zijn beschermd tegen vuil en hebben verder geen lijst nodig.

Tijdens tentoonstellingen wordt het werk ook op polystyreenplaten getoond. Deze goedkopere variant wordt gebruikt om de risico’s tijdens transport en exposities overzichtelijk te houden. Deze foto’s zijn op dezelfde Durst Lambda belichter afgedrukt als de fotopanelen die bij verkoop geleverd worden en er zit hetzelfde laminaat overheen. Qua uitstraling is er niet veel verschil te zien.Copyright © 2016 Wendy van Baar